Communicatie|Ontwikkeling

Behoefte aan een communicatievere organisatie voor meer betrokkenheid en actieve participatie?

Ik help met het bouwen van een communicatieve organisatie, gebaseerd op drie pijlers: communicatiestructuur, communicatievaardigheden en communicatieklimaat.


Hoe help ik?
Door te adviseren én te ondersteunen bij de ontwikkeling van een communicatievere organisatie:
1. Inrichten van een toegankelijke communicatiestructuur
2. Leren van communicatievaardigheden aan managers en medewerkers
3. Realiseren van een transparant communicatieklimaat

Ik ontwikkel deze pijlers in de context van de organisatie en de veranderingen die ze doormaakt.

Wat is het resultaat?
Een communicatievere organisatie met betrokken en actief participerende medewerkers! Binnen en vanuit de organisatie is communicatie mogelijk waarbij management én medewerkers gemakkelijk met elkaar en anderen communiceren en organisatieprocessen soepeler lopen. Organisatieontwikkeling door Communicatieontwikkeling.

Waar gaat het om?
Communicatiestructuur
De inrichting van de communicatiestructuur met middelen en mogelijkheden om intern en extern in gesprek te gaan en informatie te delen. Denk daarbij aan: teamoverleg, roundtables, dialogen, intranet/digital workplace, internal communities, interne social media, townhalls. Niet alleen de beschikbaarheid van deze middelen doet er toe, maar ook hoe en wanneer ze ingezet worden.

Communicatievaardigheden
Bij het leren van communicatievaardigheden aan managers en medewerkers gaat het om actief en waardevrij te luisteren en in dialoog te gaan. Het gaat ook om leren een goede presentatie, helder verhaal te houden. Taalgebruik is onderdeel van communicatievaardigheden evenals de boodschap duidelijk formuleren.

Communicatieklimaat
Om een transparant communicatieklimaat te realiseren, zijn - naast communicatiestructuur en communicatievaardigheden - heldere voorwaarden en boodschappen nodig. Basis daarvoor zijn het verbinden van de communicatiestrategie met de organisatiestrategie, een corporate story, transparante communicatielijnen, -processen en -rollen.

Meer weten?
Bel of mail mij voor een kennismakingsgesprek. Een kennismakingsgesprek dat natuurlijk vrijblijvend is.