Al ruim 25 jaar help ik als interim communicatiemanager/-adviseur of als extern consultant organisaties en mensen hun communicatie te versterken. Nieuwsgierigheid is een van mijn belangrijkste drijfveren. Begrijpen waarom communicatie zo gaat in de organisatie is de basis voor verandering en verbetering. Hoe kan het dat…? Wat maakt dat het zo is?

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat het echte verhaal is, in welke organisatiecontext speelt het communicatievraagstuk? Ik luister, vraag, onderzoek, breng samen en zorg dat gedaan wordt wat nodig is.

Ik bedenk en realiseer oplossingen die werken omdat ik ze verbind met wat er al is in de organisatie. Ik ben realistisch en weet wat met communicatie wel en niet bereikt kan worden. Ik zoek naar balans tussen korte en lange termijn.

Samenwerking is voor mij vanzelfsprekend: met communicatiecollega’s, directie, leidinggevenden, HR en andere organisatiedisciplines.

Ik combineer praktijkervaring met up-to-date kennis van communicatie, gedragsverandering, organisatieontwikkeling en verandermanagement en met de vaardigheden voor communicatiementoring, teamontwikkeling, faciliteren bijeenkomsten, begeleiden dialogen, trainingen persoonlijke communicatie.

Inspiratie:
Appreciative Inquiry, Theory U, Deep Democracy
Triade Model en Communication Escalator Model
Arbeids- en Organisatiepsychologie en Positieve Psychologie
Oosterse filosofie en Ethiek in organisaties
Intervisie met (communicatie)professionals

Lid van:
De beroepsvereniging voor organisatiekundigen en –adviseurs: www.ooa.nl
De beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals: www.logeion.nl

Kennismaken? Neem vrijblijvend contact op